Spring naar de inhoud

Individuele begeleiding

Lotus Relaxatiecentrum

Individuele begeleiding is een ideale manier om met jezelf aan de slag te gaan en te verdiepen. Of misschien ben je iemand die geen behoefte heeft aan groepslessen.

We gaan samen met jou op zoek naar hoe je je levenskwaliteit kan verbeteren met yoga, meditatie, massage, ademhalingstechnieken, voedingsadvies

In overleg wordt beslist hoe regelmatig we elkaar treffen.

Werkwijze

Intake: 2 uur, € 75.

De opvolging: 1 uur. Tijdens de tweede afspraak overlopen we samen het programma dat op maat gemaakt is.

Prijs: 65 €/uur

Je krijgt begeleiding en tips om thuis verder met het programma aan de slag te gaan.

Yoga

In soetra I,2 lezen we de definitie van yoga, die de grondslag vormt voor alle vormen van yoga:

Yoga is het beheersen van de geest, zodat deze geen enkele vorm aanneemt

(yogash-chitta-vritti-nirodhah)

Via yoga bekomen we een stabilisering van onze gedachten, waardoor lijden afneemt. Dit verwijst ook naar het achtvoudig pad.

Meditatie

Via verschillende meditatietechnieken leren we om naar binnen te keren, stil te worden en onze aandacht te richten. Concreet zal het je meer rust, onderscheidingsvermogen en helderheid brengen.

Massage

Via massage word je terug bewust van je lichaam.

Het stimuleert je bloedcirculatie en lymfestelsel. Het hormoon oxytocine komt vrij die zorgt voor verlagen van de bloeddruk en het geeft een gelukzalig gevoel.

Het is een moment van tot rust komen zowel voor lichaam als voor geest. We hebben een holistische aanpak. Het houdt in dat we terug balans brengen op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel vlak.

Ademhaling

Via verschillende ademhalingstechnieken brengen we terug rust in ons lichaam waardoor klachten als hyperventilatie, duizeligheid, stress, slapeloosheid … sterk afnemen tot helemaal verdwijnen.